Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

18/12/09

Μπάχαλο το Ναύπλιο με το Πολεοδομικό - Πρόβλεψη για 66.000 κατοίκους το 2015

Ένα ατέλειωτο μπάχαλο είναι το Πολεοδομικό σχέδιο του Ναυπλίου που προκαλεί ενστάσεις και ερωτήματα αφού μέσα από την μελέτη προβλέπεται αύξηση του πληθυσμού στο Δήμο Ναύπλιου που θα φτάσει σύμφωνα με τον μελετητή τις 66000 το 2015 !!!!
Ένα ατέλειωτο μπάχαλο είναι το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο του Ναυπλίου που προκαλεί ενστάσεις ,ερωτήματα αλλά και γέλια αφού μέσα από την μελέτη προβλέπεται αύξηση του πληθυσμού στο Δήμο Ναύπλιου που θα φτάσει σύμφωνα με τον μελετητή τις εξήντα έξη χιλιάδες το 2015 !!!!
Μέσα στο Γενικό Πολεοδομικό σχεδιασμό που πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Χωροταξίας δεν βρίσκει όποιος ψάξει, τα διοικητικά όρια της πόλης !!! αλλά βρίσκει τον μελετητή να μειώνει τον συντελεστή δόμησης μέσα στην περιοχή του Νέου Βυζαντίου και σε οικισμούς και να τον αυξάνει σε άλλες περιοχές όπως είναι η περιοχή Κούρτη και ο Προφήτης Ηλίας.
Στα απίστευτα και όμως Ναυπλιακά ανακαλύφθηκε η ανάγκη για δημιουργία ΠΕΡΠΟ ( Περιοχές ειδικής ρύθμισης πολεοδόμησης ) σε μία περιοχή όπου τον τελευταίο καιρό έγινε επέκταση του δημοτικού φωτισμού και χωρίς να υπάρχει πρόταση του δημοτικού συμβουλίου .
Μέσα στα τραγελαφικά περιλαμβάνεται η αδυναμία να βρεθεί χώρος για νεκροταφείο στο Ναύπλιο και η μεταφορά του στα Λευκάκια . Ερωτηματικά προκαλεί επίσης η σκοπιμότητα να μεταφερθεί ο σταθμός του τραίνου στην παλιά ΑΓΡΕΞ όπως επίσης και τα ΚΤΕΛ .
Όσο για τις περιοχές των Λευκακίων και των Πυργιωτίκων καλό είναι πλέον να ασχοληθούν όλοι μαζί για το μέλλον των περιοχών αφού και εκεί μειώνεται ο συντελεστής δόμησης. Φυσικά κανένας δεν μπορεί να απαντήσει το τι θα προκύψει από το 2011 αφού θα προκύψει ένας νέος Δήμος οποίο θα έχουν ενταχθεί οι Δήμοι Ασίνης ,Τίρυνθας και Μιδέας .
Αν δεν έχουν ληφθεί τα πολεοδομικά των όμορων Δήμων τότε είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν νέες περιπέτειες με αλυσιδωτά προβλήματα. Η γενικότερη εικόνα που υπάρχει στο Πολεοδομικό δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά περισσότερο με την ανάπτυξη της οικοδομής.
Όσο για την Καραθώνα προβλέπεται δόμηση τόσο για τουριστικά όσο και για κατοικία ενώ η περιοχή του Άη Γιάννη μπαίνει σε σχέδιο πόλης (!!!).
Στο σχέδιο μπαίνει μέσα η Αρια με 185 στρεμ ,η ΑΓΡΕΞ με 26 στρεμ . ,η Αγία Κυριακή με 56 στρεμ. Η Γλυκειά με 580 στρεμ. Και ο Προφήτης Ηλίας με 400 στρεμ.
πηγή : http://argolikianaptiksi.blogspot.com/, 18/12/2009