Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

25/11/11

2011 Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Μαχητικών Τεχνών στο Ναύπλιο

Το Παλαμήδειο Πρωτάθλημα αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων.
Το Αγωνιστικό Πρόγραμμα του πρωταθλήματος, περιλαμβάνει κατηγορίες Ταολού, Σέμι Κόντακτ, Τσινγκντά και Τεχνικών Αυτοάμυνας .
Φέτος καταφέραμε και εξασφαλίσαμε διαμονή για τους αθλητές των μεγάλων κατηγοριών.
Για ένα διήμερο η πόλη μάς θα είναι το κέντρο των Μαχητικών αθλημάτων με αθλητές υψηλής κατάρτισης που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Ευχαριστούμε την διοίκηση το Δ.Α.Κ.Ν. για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου, την Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ναυπλίου, τον Ο.Π.Α.Ν.ΑΡ. , την Ελληνική Ομοσπονδία Κουνγκ-Φου, που υπό την αιγίδα της τελείται το πρωτάθλημα, καθώς και τις επιχειρήσεις τις περιοχής μας που στήριξαν την προσπάθεια .
Ευχόμαστε η ευγενής άμιλλα ο υγιείς ανταγωνισμός και η εξύψωση του αθλητικού πνεύματος να κυριαρχήσουν.

Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές

Πρόγραμμα πρωταθλήματος

To Σάββατο το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί με τις κατηγορίες των φορμς , όπλων και των τεχνικών αυτοάμυνας. Το πρώτο μέρος της ημέρας θα τελειώσεις στις 14:οο. Στις 14:30 θα προσέλθουν οι αθλητές του Τσίντα όπου και θα τους εξετάσει ο ιατρός του αγώνα για να εγκρίνει τη συμμετοχή τους. Στις 16:00 θα ξεκινήσουν οι αγώνες και θα τελειώσουν 19:30.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το αγώνισμα του Σέμι Κοντακτ. Η έναρξη θα γίνει στις 9:30 το πρωί και η λήξη θα πραγματοποιηθεί στις 19:00. Πέντε τατάμι θα υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο

Hellas Choy Lee Fut Kung Fu
Θεόδωρος Λαμπάδας

πηγή : http://www.mahitikanea.gr , 4/11/2011