Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

25/11/11

Η Hotel FnB Consulting άνοιξε το νέο της project, το ξενοδοχείο Grand Sarai Nafplio

Τα 12 δωμάτια του ξενοδοχείου καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών

Το Grand Sarai Nafplio είναι από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα κτίρια του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου και η θέση του είναι προνομιακή λόγω της ωραίας θέας που προσφέρει από τα παράθυρά του. Η άποψη του κτιρίου σε οδηγεί στα χρόνια της Α΄ Ενετοκρατίας και ορισμένες προσθήκες του στην Β΄ Τουρκοκρατία. Στο κτίριο αυτό στεγάστηκε το πρώτο ελεγκτικό Συνέδριο του Νεότερου Ελληνικού κράτους το 1823.
Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο εντός της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου. Τα 12 δωμάτια του ξενοδοχείου μπορούν και καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών. Κάποια δωμάτια έχουν θέα τη θάλασσα, το Παλαμήδι και από μερικά δωμάτια μπορεί κανείς να θαυμάσει την πόλη του Ναυπλίου. Η ποιότητα των υπηρεσιών σε συνδυασμό με το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του ξενοδοχείου, η εταιρεία υπόσχεται ότι θα ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα και ανάγκες.
Αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζει και το ξενοδοχείο Grand Sarai Nafplio. Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο, διαθέτει 12 ιδιαίτερης αισθητικής δωμάτια με θέα.Όλα τα δωμάτια έχουν τις παρακάτω παροχές:

- Θέα στον Αργολικό κάμπο, το Παλαμήδι και την θάλασσα
- Ξύλινα παράθυρα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του Ναυπλίου
- Τηλεόραση
- Mini bar
- Απευθείας τηλεφωνικές γραμμές και ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο
- Επώνυμα προϊόντα περιποίησης
- Χρηματοθυρίδες.

του Θοδωρή Κουμέλη,  http://www.traveldailynews.gr/, 8/11/2011