Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

10/1/14

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του κτιρίου εξυπηρέτησης απόρων στο Ναύπλιο (βίντεο)




Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στην πρόνοια Ναυπλίου με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας των εθελοντών και εθελοντριών του συσσιτίου, παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τα σχέδια του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των απόρων της πόλης.




Την κοπή της Βασιλόπιτας έκανε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ Νεκτάριος παρουσία του ιερέως π. Ελευθέριου Μίχου και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.




Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε το μεγάλο έργο που επιτελείται στον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, καθώς και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι εθελοντές για να ετοιμάσουν το γεύμα της αγάπης στους απόρους συμπολίτες μας.




Να σημειωθεί πως από το συσσίτιο του Ιερού ναού βρίσκουν καθημερινά πάνω από 150 άτομα, ένα ζεστό πιάτο φαγητό.




Στις προσπάθειες που έγιναν για την ολοκλήρωση του έργου του νέου κτιρίου συνεργάστηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων και της περιφέρειας Πελοποννήσου.




Το νέο διώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει χώρο μαγειρείων , τράπεζας, βοηθητικών χώρων , ιματιοθήκης , γραφεία κα.




Την όλη εκδήλωση πλαισίωνε μουσικά τμήμα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδος . Η αίθουσα του πνευματικού κέντρου είχε γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο.




http://www.argolikeseidhseis.gr/, 9/1/2014