Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

6/1/14

Το Ναύπλιο γιόρτασε τα Θεοφάνεια


Στο Ναύπλιο τελέσθηκε με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Θεοφανείων. Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό του Άγιου Γεωργίου παρόντων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, έγινε ο μεγάλος αγιασμός.



Στο λιμάνι της πόλης ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό παρά το κρύο και την βροχή.


Την τελετή της κατάδυσης του Σταυρού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , την ακολουθία των Θεοφανείων παρακολούθησαν ο Υπουργός ΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσσης Χ.Γραμματικόπουλος.





http://www.argolikeseidhseis.gr/, 6/1/2014