Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

24/4/14

Οι πρώτες αποδράσεις της άνοιξης

Κάνουμε την πρώτη μας απόδραση σε έξι μέρη που ντύνονται στο ροζ της βουκαμβίλιας και τον ανοιξιάτικο ήλιο να αντανακλάται σε ασβεστωμένους τοίχους και πέτρινα καλντερίμια. Σε πείσμα του χειμώνα που επιμένει, αυτή η μικρή μας προσωπική επανάσταση.

Ναύπλιο

Κλασικό, αλλά πάντα επίκαιρο, που βρίσκεται εκεί για να ρίξει λίγες σταγόνες αριστοκρατικής αύρας στο πρώτο ανοιξιάτικο ταξίδι μας. Φως, ήχος και χρώμα. Η πιο ρομαντική “γειτόνισσα” της πρωτεύουσας απαιτεί να την περπατήσεις. Να βολτάρεις κάτω απ’ τους φοίνικες στον ωραιότερο παραθαλάσσιο πεζόδρομο της Ελλάδας, που ξεκινά απ’ το τέρμα της ακτής Μιαούλη και καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς. 
Να χαθείς στα στενά με τις τούρκικες κρήνες, τα πέτρινα αρχοντικά και τις χρωματιστές βουκαμβίλιες. Να κοινωνήσεις τον κοσμοπολιτισμό του “Μεγάλου Δρόμου”, της πλακόστρωτης Βασιλέως Κωνσταντίνου ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά, βασιλικούς και γεράνια. 
Να σκαρφαλώσεις 216 μέτρα πάνω απ’ τη θάλασσα, μετρώντας τους βενετσιάνικους προμαχώνες του παράξενου κάστρου του Παλαμηδιού που ακολουθεί την κλίση του λόφου πάνω απ’ το Ναύπλιο και να χαρείς τη θέα απ’ την πιο εντυπωσιακή βεράντα της πόλης. Εδώ απαριθμούμε τις στιγμές που έχουμε περπατήσει στην Ωραία Πόλη: στα σοκάκια, πλάι στα φωτισμένα κτίρια, συντροφιά με το άρωμα από τα νυχτολούλουδα και τον ήχο του Αργολικού που ριγεί στο ελαφρύ ανοιξιάτικο αεράκι. 



Διαμονή & Φαγητό
Nafplia Palace 
Υπερπολυτελές, ρομαντικό καταφύγιο πάνω στην ακρόπολη της Ακροναυπλίας με 51 δωμάτια και 33 βίλες (τηλ.: 27520 70800, www.nafpliapalace.gr). Κακαναράκης 1986 Στους παλιούς στάβλους του Όθωνα ντόπιοι και επισκέπτες κλείνουν τραπέζι για“πειραγμένες” ελληνικές γεύσεις: σκαλοπίνια με γλυκόξινη σάλτσα, ριζότο λαχανικών και φύλλα παρμεζάνας και φυσικά, το φημισμένο και ζουμερό μπιφτέκι της Αντωνίας (Βασ. Όλγας 18, τηλ.: 27520 25371, www.kakanarakis.gr, από €14 το άτομο).

http://www.arttravel.gr/