Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

11/7/14

Παραλαβή μηχανημάτων καθαριότητας στο Ναύπλιο (βίντεο)




Νέα σάρωθρα μετά από διαγωνισμό απέκτησε σήμερα ο δήμος Ναυπλιέων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, «μπορεί οι επισκέπτες του Δήμου να δείχνουν ικανοποιημένοι από την καθαριότητα, όμως η προσπάθεια για έναν καθαρότερο δήμο πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά. 



Τα νέα σάρωθρα θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας καλείται ο κάθε δημότης, ο κάθε πολίτης να συμβάλει με την στάση του να διατηρήσουμε τον δήμο μας καθαρό».


Πρόκειται για συνολικά 10 μηχανήματα (βενζινοκίνητα και χειροκίνητα) που θα αρχίσουν το έργο τους από αύριο κιόλας το πρωί στην πόλη του Ναυπλίου.

 

Ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος δεν δίστασε να οδηγήσει ένα από αυτά διαπιστώνοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στον καθαρισμό των οδών και των πεζοδρομίων.

<iframe width="540" height="315" src="//www.youtube.com/embed/q5oZJ98ssJI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

http://www.argolikeseidhseis.gr/, 9/7/2014