Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

2/7/14

Ναύπλιο: Ανοιχτή συνέλευση για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας

Ανοιχτή συγκέντρωση και διαμαρτυρία κατά της εκποίησης των ακινήτων του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ οργανώνεται σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο δήμο Ναυπλιέων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων και οργανώνεται από το συντονιστικό όργανο φορέων, συλλογικοτήτων και κατοίκων. Βασικός συντονιστής είναι ο Δήμος Ναυπλιέων. 
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους «το ταμείο αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί το ιδιωτικό φορέα μέσω του οποίου θα γίνουν οι εκποιήσεις μια σειράς δημόσιων, μέχρι σήμερα, ακινήτων σε ιδιωτικές εταιρίες και επενδυτικούς οίκους». Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα ακίνητα που είναι προς εκποίηση.

Στις προς πώληση εκτάσεις του Δήμου περιλαμβάνονται:

• Οι παραλίες: Καραθώνα, συνολικής έκτασης 1.911.893 τ.μ., Κονδύλι, συνολικής έκτασης 32.127 τ.μ.

• Οικόπεδα εντός της πόλης του Ναυπλίου, στην περιοχή πίσω από το γήπεδο επί της παρ. Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου συνολικού εμβαδού 18.267 τ.μ.,

• Το κτίριο επί της οδόυ Βασ. Κων/νου στο Ναύπλιο (Παλιά Εφορία) συνολικής επιφάνειας 421 τ.μ. Σε οικόπεδο 242 τ.μ…

• Έκταση συνολικού εμβαδού 105.000 τ.μ. δίπλα στο ρέμα “Ραμαντάνι” στον υγροβιότοπο της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου Ν. Κίου που προστατεύεται με αυστηρούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

• Το συγκρότημα Ξενία στην Ακροναυπλία και το ξενοδοχείο Αμφιτρύωνας, στο Ναύπλιο περιλαμβανομένης και έκτασης, κηρυγμένης ως Αρχαιολογικός Χώρος συνολικού εμβαδού 32.900 τ.μ.

http://www.localit.gr/, 2/7/2014