Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

30/11/14

Λαμπρές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου (βίντεο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 η 192η επέτειος της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό.



Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στο Φρούριο του Παλαμηδίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Την δοξολογία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Πορθητή Στάϊκου Σταϊκοπόυλου.


Κατάθεση στεφάνων έγινε από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό,τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γεώργιο Διδασκάλου, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.


<iframe width="540" height="309" src="//www.youtube.com/embed/J4GWn0sf-Bs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>