Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

16/4/15

Στην Ελλάδα την άνοιξη: Βρετανικό site γυρίζει την πλάτη στα νησιά και αποθεώνει Αθήνα & Ναύπλιο

Εκδρομή στο Ναύπλιο

«Μια από τις πιο όμορφες πόλεις στην Αργολίδα, όπως επίσης και ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα είναι το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους στα 1830» γράφει το βρετανικό ταξιδιωτικό blog και αφού παραθέτει την ιστορία της πόλης από τα προϊστορικά χρόνια, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στη μυθολογία και φυσικά στον καθοριστικό της ρόλο κατά τα χρόνια του Βυζαντίου και της Οθωμανικής κατοχής, προτείνει στους Βρετανούς τουρίστες να ανακαλύψουν την παλιά πόλη και φυσικά το Παλαμήδι από όπου θα φωτογραφίσουν την υπέροχη θέα στο Μπούρτζι.

Από το Ναύπλιο, οι τουρίστες, μπορούν να κάνουν «εξορμήσεις στη Νέμεα, και να επισκεφθούν μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα», όπου «το πρώτο κρασί παράχθηκε στην περιοχή πριν από 3.500 χρόνια». Ειδική μνεία γίνεται στο Αγιωργίτικο.

Αλλες εξορμήσεις μπορούν να γίνουν στην Αρχαία Τίρυνθα, στη Νέα Κίο και στους Μύλους «όπου στέκουν ακόμη τα ερείπια Λέρνης, εκεί όπου ο Ηρακλής σκότωσε τη Λερναία Υδρα».

Ολόκληρο το δημοσίευμα Ε Δ Ω