Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

19/5/16

Τεράστια διαφήμιση: Το Lonely Planet προτείνει Ναύπλιο

Η γοητευτική και άγρια Πελοπόννησος θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο ζωής, προτείνει με σημερινό του άρθρο το κορυφαίο παγκοσμίως ταξιδιωτικό site Lonely Planet.

Μπορείτε να εξερευνήστε από τα παραθαλάσσια χωριά μέχρι τα βουνά και τις περιοχές όπου πολλά από τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας έχουν συμβεί.

Επιλέξτε μερικές από τις εξαιρετικές τοποθεσίες για κατάδυση, δείτε τις λιμνοθάλασσες και αρχαία θαύματα όπως η Αρχαία Ολυμπία και εξαίσιες πόλεις όπως το Ναύπλιο, αναφέρει η δημοσιογράφος ALEXIS AVERBUCK.

Το ιστορικό Ναύπλιο είναι κρυμμένο σε ένα γαλάζιο κόλπο με πρόσοψη ένα μικρό νησί φρούριο και ολοκληρώνεται με ένα τεράστιο πέτρινο φρούριο. Η ίδια η πόλη είναι ένας καταρράκτης από κομψά κτίρια που κατασκευάστηκαν υπό Ενετική κυριαρχία. Στολισμένα με βυσσινί μπουκαμβίλιες, με boutique ξενοδοχεία σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά σε όλη την παλιά πόλη και εστιατόρια που σερβίρουν ντόπια αλλά και ιταλική κουζίνα, αναφέρει το Lonely Planet.