Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

23/1/24

Ναύπλιο: Πλαίσιο συνεργασίας θέτουν Ορφανός και Εμπορικός Σύλλογος

Με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου συναντήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Ναυπλιέων
Προς συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν στην καθαριότητα, στη δημιουργία δημοσίων τουαλετών, στην ενίσχυση του πρασίνου, στον έλεγχο στάθμευσης, στην ανάγκη μεταφορά της λαϊκής, στο εν εξελίξει έργο του OPEN MALL, καθώς σε διάφορα άλλα μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Επιπλέον τέθηκαν και διάφορα άλλα θέματα της πόλης που συνδέονται με την ανάπτυξή τους.

Ο δήμαρχος άκουσε τους προβληματισμούς τους, κατέγραψε τα αιτήματα τους ενώ αναφέρθηκε και στις παθογένειες των εν εξελίξει έργων, οι οποίες καταγράφονται καθημερινά μέσα από τα παράπονα των πολιτών.

Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στις ευρείες παρεμβάσεις και δράσεις, οι οποίες υπάρχουν στο πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής και θα υλοποιηθούν στο μέλλον με σκοπό να αναβαθμίσουν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και των εμπόρων.

Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα τους και θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις δράσεις που θα μεταμορφώσουν το Ναύπλιο σε μία σύγχρονη, λειτουργική πόλη, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου από την πλευρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και δεσμεύτηκαν για την προώθηση και επίλυση των θεμάτων του εμπορίου και της πόλης γενικότερα, ενώ τόνισαν την επιθυμία τους για στενή εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν.