Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

25/9/10

Εργαστήρι αρχιτεκτονικής στο Ναύπλιο

Εργαστήρι αρχιτεκτονικής στο Ναύπλιο, διοργανώνει η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου του 2010.
Το θέμα του εργαστηρίου είναι “Μνημεία και δημόσιος χώρος”, ενώ το περιεχόμενό των μαθημάτων θα αφορά κυρίως στην αποτύπωση και την κατάθεση προτάσεων αποκατάστασης μνημείων του Ναυπλίου, όπως το Ενετικό, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και τη σχέση τους με το δημόσιο χώρο.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική και ωφέλιμη εκδήλωση, καθώς θα παραχθούν σοβαρές, επιστημονικές προτάσεις για τον δημόσιο χώρο του Ναυπλίου και τη σχέση του με τα μνημεία.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές αρχιτεκτονικής της Αθήνας και του Παρισιού, ωστόσο είναι ανοιχτό και στο ευρύ κοινό.
Μεταξύ των διδασκάλων που θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι είναι οι καθηγητές του ΕΜΠ, κα Ελένη Μαϊστρου, Κα Γεωργία Μαρίνου, κος Γιάννης Κίζης και κος Μανώλης Κορρές.
πηγή : http://www.isthmos.gr/, 24/9/2010