Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

25/9/10

Σε τρεις μήνες παραδίδεται το "5ο νηπιαγωγείο" στο Ναύπλιο

Ξεκίνησε στο Ναύπλιο στην περιοχή Ροδίου η κατασκευή του 5ου νηπιαγωγείου. Το κτίριο είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και κατασκευάζεται σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ναυπλιέων.
Το νέο νηπιαγωγείο θα είναι διαθέσιο με ένα τμήμα ολοήμερο και θα μπορεί να εξυπηρετήσει πενήντα προνήπια και νήπια από τον Δήμο Ναυπλιέων. Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία το νηπιαγωγείο θα παραδοθεί έτοιμο για χρήση εντός τριών μηνών.
Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το τέταρτο νηπιαγωγείο που δημιουργείται αφού εξασφαλίστηκε στέγη ήδη σε τρία ακόμη νηπιαγωγεία τα οποία μέχρι σήμερα στεγάζονταν σε ισόγεια νοικιασμένα καταστήματα
Για πρώτη φορά φέτος έγινε εφικτό να εξυπηρετηθούν όλα τα νήπια και προνήπια του Δήμου Ναυπλιέων κάτι που συμβαίνει σε ελάχιστους Δήμους της χώρας μας.
πηγή : http://www.isthmos.gr/, 24/9/2010