Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

18/8/11

Nafplio Art 2011 από την Gallery Presenta

Στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής 'Nafplio Art 2011' οι εικαστικοί Γρηγόρης Λαγός, Γιώργος Λυντζέρης, Νίκος Γιαβροπουλος και η Ιόλη Λιβαδά προσεγγίζουν σχήματα, φιγούρες, την πόλη που αποτελεί το μέσο για το μοντέρνο και την έξαρση της βίας στην ελληνική κοινωνία από μια διαφορετική σκοπιά. Την έκθεση συνδιοργανόνουν η περιφέρεια Πελοποννήσου και η gallery Presenta.


Είναι η τρίτη έκθεση που διοργανώνει η gallery σε αυτό το εμβληματικό χτήριο του Ναυπλίου.
Ο στόχος της gallery, όλα αυτά τα χρόνια, είναι να παρουσιάσει στο κοινό συγχρόνους Έλληνες καλλιτέχνες και να αναδείξει το έργο τους. Ταυτόχρονα δημιουργεί στο Ναύπλιο ένα δυναμικό κέντρο καλλιτεχνικής δράσης, με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον του τοπικού πληθυσμού αλλά και των επισκεπτών, προσφέροντας ευκαιρίες επαφής με μια νέα αισθητική αντίληψη και την σύγχρονη πραγματικότητα της τέχνης στη Ελλάδα.
«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το να προσελκύσουμε το ενδιαφέρων του κοινού της Αθηνάς, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν αλλά και του υπόλοιπου χρόνου, στα εικαστικά – και όχι μόνο- δρώμενα που πραγματοποιούνται εκτός κέντρου, στην περιφέρεια. Η πόλη του Ναυπλίου ενδείκνυται να γίνει κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων πέραν της τουριστικής σεζόν λόγο της μικρής αποστάσεις από την Αθήνα.» αναφέρει ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος ιδιοκτήτης της gallery και διοργανωτής των εκδηλώσεων. «Στόχος μας είναι κατά τη διάρκεια του χρόνου να διοργανώσουμε άλλες τρεις εκθέσεις.»