Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

20/10/12

Ποδηλατοβόλτα στα πλαίσια της εκπομπής «Ποδηλατοδράσεις» του ΣΚΑΪ

Ο τηλεοπτικός σταθμό ΣΚΑΙ και η εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 θα πραγματοποιήσουν  ποδηλατοβόλτα με εκκίνηση από την Πλατεία Φιλελλήνων προς την Αρχαία Τίρυνθα και τερματισμό πάλι στην Πλατεία Φιλελλήνων στις 14.00.

Παράλληλα με την ποδηλατοβόλτα στην πλατεία θα είναι σε εξέλιξη άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής:

Εκκίνηση (τερματισμός) από την πλατεία Φιλελλήνων

Κατεύθυνση προς αρχ. Τίρυνθα. Διαδρομή μέσα σε πορτοκαλεώνες.

-Μπουμπουλίνας- ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ στην διασταύρωση με Ναυπλίου/ Ν. Κίου-Μ. Αλεξάνδρου- ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ στην διασταύρωση με Άργους-Π. Τσαλδάρη-ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ στην διασταύρωση με Αγ. Ανδριανού- Αγ. Κυριακής- ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ στην διασταύρωση μεΑνώνυμος (αριστερός δρόμος στην διχάλα για Ν. Τίρυνθα)- επαρχ. Οδός Αγ. Ελεούσας/ Μυκηνών-αρχ. χώρος Τίρυνθας (παλαιά είσοδος) ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ

Επιστροφή προς Ναύπλιο, παραλιακή οδός με θέα το Μπούρτζι, την παλιά πόλη και το Παλαμήδι.

Αρχ. χώρος Τίρυνθας (παλαιά είσοδος)- Άργους- ποδηλατόδρομος Τίρυνθας- ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ στην διασταύρωση μεΝαυπλίου/Ν. Κίου-ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ (Περιφερειακή Διοίκηση)- Ναυπλίου/Ν. Κίου -ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ στην διασταύρωση με Μπουμπουλίνας- πλατεία Φιλελλήνων.

Διάρκεια διαδρομής 1 ώρα περίπου. Οδόστρωμα κατάλληλο για όλους τους τύπους ποδηλάτων. Διαδρομή 15 χιλ. εύκολη-επίπεδη- ασφάλτινη.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, παρακαλούμε όπως με την παρουσία σας συνδράμετε για την ομαλή εξέλιξή της.