Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

7/11/13

ΥΠΑΝ: Έργα 33 εκατ. ευρώ σε 19 δήμους, μέσω ΣΔΙΤ

Εντάχθηκαν με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το έργο για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου κόστους 10 εκατ. ευρώ, καθώς και το έργο υλοποίησης έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα, συνολικού κόστους 23 εκατ. ευρώ.

Μαρίνα Ναυπλίου

Πιο συγκεκριμένα για τη μαρίνα Ναυπλίου, το επενδυτικό κόστος του έργου θα ανέλθει σε 10 εκ.ευρώ και θα περιλαμβάνει την κατασκευή τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και τη διαχείριση των 210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για θέσεις ελλιμενισμού στη χώρα μας, η οποία αποτελεί γνωστό ανά τον κόσμο τουριστικό προορισμό.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, η πόλη του Ναυπλίου, μια ιστορική πόλη με σημαντική τουριστική ανάπτυξη και το σημαντικότερο λιμάνι της ανατολικής Πελοποννήσου θα αποκτήσει μια σύγχρονη μαρίνα ενισχύοντας περαιτέρω τον ευρύτερο σχεδιασμό για την τόνωση της οικονομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια. Αποσκοπώντας στην παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών και σε συνδυασμό με αντίστοιχες υποδομές λιμενικού τουρισμού στην Πελοπόννησο θα δοθεί νέα ώθηση και αναπτυξιακά κίνητρα στην περιοχή της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.

Με πληροφορίες από http://www.aftodioikisi.gr/, 6/11/2013