Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

23/1/14

Ο Δήμος Ναυπλιέων έκοψε την βασιλόπιτα



Την Τετάρτη 22-01-2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Ναυπλιέων, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Την βασιλόπιτα έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ.Κωστούρου, Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και όλων των υπαλλήλων του δήμου.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υγεία. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος αφού συνεχάρητο προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλει κάθε μέρα δουλεύοντας σκληρά, για την εξυπηρέτηση των Δημοτών, τους ευχήθηκε για ένα δημιουργικό και παραγωγικό έτος, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η χώρα μας και κατ επέκταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, για την υλοποίηση των στόχων της σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Να πούμε πως φέτος για πρώτη φορά οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί (υπήρχαν τρία φλουριά) δεν θα πάρουν άδεια αλλά δώρο από ένα tablet
http://www.argolikeseidhseis.gr/, 22/1/2014