Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

25/2/14

Ενημέρωση φορέων και δημοτών για την Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καποδιστριακού Δήμου Ναυπλιέων

Το Β1 Στάδιο της B φάσης της Μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καποδιστριακού Δήμου Ναυπλιέων» – αφορά στην πόλη του Ναυπλίου και στις πρώην τοπικές κοινότητες Λευκακίων, Πυργιωτίκων, Άριας, -θα παρουσιασθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ευρύ κοινό.

H παρουσίαση της πρότασης στους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά και όλους τους πολίτες, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει αρχικά η παρουσίαση της πρότασης του Β1 Σταδίου και θα επακολουθήσει συζήτηση επί των προτάσεων για να καταγραφούν όλες οι απόψεις.

Η πρόταση, συμπεριλαμβανομένων των παρατηρήσεων, θα δοθεί σε εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς για την καλύτερη ενημέρωσή τους, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν στα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Αφού προηγηθεί συζήτηση επί της πρότασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, η γνωμοδότησή των υπηρεσιών και των φορέων θα ληφθεί υπόψη για την ολοκλήρωση της πρότασης, της μελέτης.

http://www.argolikeseidhseis.gr/, 24/2/2014