Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

28/3/14

Δήμος Ναυπλιέων : Επιστρέφουν στις θέσεις τους εννέα σχολικοί φύλακες

Εννέα σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στις θέσεις τους στο δήμο Ναυπλιέων μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου. Το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου με τον οποίο καταργήθηκαν οι θέσεις των σχολικών φυλάκων και οι ίδιοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

Έτσι οι 9 σχολικοί φύλακες θα συνεχίσουν να εργάζονται στον δήμο Ναυπλιέων και μάλιστα με τις αποδοχές που ίσχυαν πριν βγουν σε διαθεσιμότητα.

Να σημειωθεί ότι την ανάγκη παραμονής των σχολικών φυλάκων, υποστήριξε με προσωπική παρουσία του στο Δικαστήριο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τονίζοντας ότι ο νόμος δεν έλαβε υπόψη του κανένα στοιχείο λειτουργικής και οργανωτικής ανάγκης των δήμων και κανένα στοιχείο αξιολόγησης του προσωπικού.

http://www.localit.gr/, 28/3/2014