Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

31/3/14

Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Αλλεργιών στον Δήμο Ναυπλιέων

Εβδομάδα προληπτικού ελέγχου αλλεργιών, διοργανώνει από σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, ο Δήμος Ναυπλιέων, παρέχοντας δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις ανίχνευσης αλλεργικής αντίδρασης σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν την ευαισθησία τους. Οι έλεγχοι θα γίνονται σε συνεργαζόμενα μικροβιολογικά εργαστήρια.

Με την αλλαγή του τρόπου ζωής, την κλιματική αλλαγή και την μόλυνση του περιβάλλοντος, είναι πολλοί αυτοί που ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες, ενώ με τον ερχομό της άνοιξης, οι αλλεργίες κάνουν εντονότερη την παρουσία τους (αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα κ.λπ.).

Πληροφορίες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων θα δίδονται στα τηλέφωνο 2752028133 στο Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Ναυπλιέων.

http://www.localit.gr/, 31/3/2014