Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

2/3/14

Το Ναύπλιο πάει Βερολίνο για την διεθνή έκθεση ITB

Την καλύτερη δυνατή παρουσία και προβολή του Δήμου Ναυπλιέων υπόσχονται οι εκπρόσωποι του, στους χιλιάδες ξένους τουριστικούς παράγοντες και πολίτες που θα επισκεφθούν την τουριστική έκθεση ΙΤΒ, η οποία πραγματοποιείται στην καρδιά του Βερολίνου στις 5-9/3/2014. Ενώ σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου ο Δήμος θα συμμετάσχει και στην διεθνή έκθεση της Μόσχας.

Γίνεται κατανοητό πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη βελτίωσης της τουριστικής εικόνας που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Γερμανών και θα εξασφαλίσουν στο Ναύπλιο μεγαλύτερο μερίδιο της γερμανόφωνης τουριστικής αγοράς.


«Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα έκθεση , είναι η πιο σημαντική της χρονιάς και η εκπροσώπηση μας στοχεύει , στην διασφάλιση και ενδυνάμωση της θέσης του Ναυπλίου και γενικότερα του Δήμου στο διεθνές τουριστικό στερέωμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο οποίος ενδέχεται να επισκεφθεί το Βερολίνο κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Γενικότερα η ελληνική παρουσία στην ΙΤΒ , θα είναι διευρυμένη την φετινή χρονιά, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να εστιάζει στην σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και την ανάδειξη περιοχών και τοπικών προϊόντων.

http://www.argolikeseidhseis.gr/, 1/3/2014