Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

29/7/14

Νέα καθημερινή σειρά ξεκινάει γυρίσματα στο Ναύπλιο

Μετά από 12 χρόνια το Star θα βάλει στο πρόγραμμά του την ελληνική μυθοπλασία με καθημερινή μάλιστα σειρά. Το κανάλι σε συνεργασία με το κυπριακό Sigma ετοιμάζουν μια ελληνοκυπριακή παραγωγή που φέρει τον τίτλο «Όρκοι σιωπής».

Η υπόθεση έχει να κάνει με το 1974 και την εισβολή των Τούρκων στο νησί της Κύπρου και θα διαδραματίζεται στη Λεμεσό και το Ναύπλιο.

Το σενάριο υπογράφουν οι Δημήτρης Τοκαρής, Σταύρος Αβδούλος και Ειρήνη Ριστώνη, ενώ τη σειρά σκηνοθετούν οι Γιάννης Βασιλειάδης και Γιώργος Σουγιάς. Στους Όρκους Σιωπής θα παίζουν μεταξύ των άλλων οι Κάτια Δανδουλάκη, Κώστας Καζάκος, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Παναγιώτα Βλαντή, Τόνυ Δημητρίου, Αντιγόνη Δρακουλάκη και Αντίνοος Αλμπάνης. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν λίγο μετά τις 15 Αυγούστου στην Κύπρο και την Αργολική πρωτεύουσα.

«Μιλάω με τους σεναριογράφους για τον κεντρικό ανδρικό ρόλο της σειράς. Θα είναι διαφορετικό σίριαλ, γιατί θα έχει μέσα στα σπλάχνα του τη σύγχρονη ιστορία. Θα ξέρω περισσότερα για τη σειρά από την επόμενη εβδομάδα», δηλώσε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

http://www.argolikeseidhseis.gr/, 26/7/2014