Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

30/7/14

Παραχωρεί ακίνητο το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Ναυπλιέων

Σε πολύ θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο Ναυπλιέων κατέληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μεταξύ του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη και του Εντεταλμένου Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ, αρμόδιου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας Ανδρέα Ταπραντζή, με θέμα την αξιοποίηση των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Ναυπλίου και έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
Επιστέγασμα της συνάντησης ήταν η διαβεβαίωση από μεριάς ΤΑΙΠΕΔ ότι καμία απολύτως κίνηση δεν θα γίνει χωρίς την συναίνεση του Δήμου Ναυπλιέων και της Τοπικής Κοινωνίας. Αυτό αφορά το σύνολο των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, είτε αυτά είναι αρχαιολογικές ή προστατευόμενες περιοχές είτε όχι.
Επιπλέον, επιτεύχθηκε η καταρχήν δέσμευση για την παραχώρηση έναντι συμβολικού τιμήματος του ακινήτου στον Άγιο Αναστάσιο, για αξιοποίησή του από τον Δήμο με στόχο την κάλυψη εκπαιδευτικών, διοικητικών αλλά και αναπτυξιακών αναγκών.
Τέλος, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα επακολουθήσει και νέα συνάντηση.

http://www.newsta.gr/, 30/7/2014