Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

28/9/14

Δήμος Ναυπλιέων : Αποφάσεις του Δ.Σ. της 23ης/9/2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη 23/09/2014 συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για διάφορα ζητήματα του Δήμου:

Ειδικότερα ενέκρινε ομόφωνα τα εξής τεχνικά θέματα:

-Την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού και την μελέτη του έργου «Κατασκευή βάσης κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Δρεπάνου».

-Τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών του έργου « ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ( ΑΠΕ ΑΡΑΧΝΑΙΟΥ) και τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας.

-Την επανυποβολλή του 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ του έργου : «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΜΙΔΕΑΣ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΑΧΝΑΙΟΥ» και την χορήγηση παράτασης προθεσμίας

-Τον 1οΑνακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών και τον 1ο Πίνακα Κανονισμού τιμών μονάδος Νέων Εργασιών και την 1η Συμπληρωματική Σύμβαση του έργου:«Διαμόρφωση και ανάπλαση τμημάτων των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Κιλκίς , Ναυαρίνου και Θεσσαλονίκης.

-Την οικονομοτεχνική μελέτη του έργου« Κατασκευή Πεζοδρομίων 2014 »

-Την τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση των εργασιών αποκάλυψης και προστασίας αρχαιολογικών ευρημάτων επί της οδού Βασ.Κων/νου στο ύψος της πλατείας Καποδίστρια έναντι δικαστηρίων »

-Την χορήγησηπαράτασης για την υλοποίηση του έργου : « Κατασκευή βάσης κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τολού ».

Επίσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία:

Την αλλαγή θέσης αγαλμάτων λόγω της εκτέλεσης των έργων ανάπλασης που γίνονται στη ΔΕ Ναυπλίου.

http://www.argolikeseidhseis.gr/, 24/9/2014