Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

13/10/14

Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο στις 15 Oκτωβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο στις 15 Oκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, συγκαλουμένου να αποφασίσει για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο 
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Γήπεδο Ασίνης Δήμου Ναυπλιέων –Συνθετικός χλοοτάπητας». 

ΘΕΜΑ 2ο 
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Γήπεδο ποδοσφαίρου Προφήτη Ηλία (Νταμάρι) Δήμος Ναυπλιέων Αργολίδας εργασίες αναβάθμισης». 

ΘΕΜΑ 3ο 
Μίσθωση χώρου από την ΕΤΑΔ για αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου Ιρίων (τοποθέτηση χλοοτάπητα). 

ΘΕΜΑ 4ο 
Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 και έγκριση της μελέτης του έργου « Αντικατάσταση μόνωσης στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου ». 

ΘΕΜΑ 5ο 
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος , προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 και έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση του έργου: « Κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων στο ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας ». 

ΘΕΜΑ 6ο 
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος , προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 και έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση του έργου « Μεταφορά αγαλμάτων, διαμόρφωση χώρου και τοποθέτησή τους στο πάρκο ΟΣΕ ». 

ΘΕΜΑ 7ο 
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 , έγκριση της μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου: « Μικρά τεχνικά έργα Δήμου Ναυπλιέων ». 

ΘΕΜΑ 8ο 
Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 για την εκτέλεση του έργου « Διαρρυθμίσεις στο κτίριο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπλίου για τη στέγαση των γραφείων Διεύθυνσης και Γραμματείας του ΙΕΚ Ναυπλίου». 

ΘΕΜΑ 9ο 
Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 και έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση οδοστρωμάτων για την απορροή ομβρίων ». 

ΘΕΜΑ 10ο 
Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 για την εκτέλεση του έργου : « Κατασκευή κιγκλιδώματος στη Δ.Κ Τολού , έμπροσθεν ξενοδοχείου ΑΜΜΟΣ ΤΟΛΟ ». 

ΘΕΜΑ 11ο 
Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 για την προμήθεια πλακών πεζοδρομίων και λευκού τσιμέντου . 

ΘΕΜΑ 12ο 
Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 και έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση του έργου: « Αντικατάσταση Κεραμιδιών και πλακιδίων κτιρίου γραμματείας Πανεπιστημίου». 

ΘΕΜΑ 13ο 
Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014 για την ανάθεση της μελέτης των έργων: α) Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου και β) Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Τριάδας .

ΘΕΜΑ 14ο 
Έγκριση της με αριθμό 39/14 μελέτης για την εκτέλεση της εργασίας: 
« Διαχείριση και ταφή απορριμμάτων Ναυπλίου και Τολού ». 

ΘΕΜΑ 15ο 
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου : « Αντιπλημμυρικά έργα Δήμου Ασίνης ». 

ΘΕΜΑ 16ο 
Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : 
« Κατασκευή οδών πυρόπληκτων περιοχών : α) Μιδέα-Αμυγδαλίτσα, β) Αμαριανού-Αραχναίου ». 

ΘΕΜΑ 17ο 
Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: 
« Κατασκευή βάσης κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τολού ». 

ΘΕΜΑ 18ο 
Τροποποίηση πρότασης τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του Κ.Ε.Μ.Χ. 

ΘΕΜΑ 19ο 
Έγκριση προδιαγραφών και κατασκευής πεζοδρομίου επί της οδού Οίακος στο Ναύπλιο 

ΘΕΜΑ 20ο 
Επί αιτήσεως της εταιρείας ( Νικόλαος Κωστάκης και Σια Ε.Ε.) για μείωση μισθώματος του κτιρίου εξυπηρέτησης λουομένων στην ανατολική πλευρά της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο. 

ΘΕΜΑ 21ο 
Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων του Δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 270/81 και το άρθρο 72 του Ν3852/10. 

ΘΕΜΑ 22ο 
Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών 

ΘΕΜΑ 23ο 
Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης. 

ΘΕΜΑ 24ο 
Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Ναυπλιέων οικ. έτους 2014 . 

ΘΕΜΑ 25ο 
Χρήση κινητής τηλεφωνίας για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου. 

ΘΕΜΑ 26ο 
Συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας –ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ . 

ΘΕΜΑ 27ο 
Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου ( κτιρίου ) στο πάρκο Σταϊκόπουλου. 

ΘΕΜΑ 28ο 
Τροποποίηση της με αριθμό 202/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ως προς τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης. 

ΘΕΜΑ 29ο 
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στη Γεν. Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ. 

ΘΕΜΑ 30ο 
Έγκριση της με αριθμό 77/14 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. « Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος » για την έγκριση της 5ης τροποποίησης προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ. 

ΘΕΜΑ 31ο 
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση στις οδούς Τραπεζούντος ,Εφέσου, Αλικαρνασσού και Κυρίλλου Ε΄ στο Ναύπλιο κατόπιν της με αριθμό 51/2014 απόφασης της επιτροπής ποιότητας Ζωής. 

ΘΕΜΑ 32ο 
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση της απαγόρευσης στάσης –στάθμευσης επί της οδού Μαρίας Ράδου 14 στο Ναύπλιο κατόπιν της με αριθμό 50/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 

ΘΕΜΑ 33ο 
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση μεταφοράς διάβασης πεζών στην οδό Μπουμπουλίνας και Πολυζωίδου στο Ναύπλιο κατόπιν της με αριθμό 42/2014 απόφασης της επιτροπής ποιότητας Ζωής 

ΘΕΜΑ 34ο 
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση της σήμανσης πεζοδρόμου και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης στην οδό Κοκκίνου κατόπιν της με αριθμό 49/2014 απόφασης της επιτροπής ποιότητας Ζωής 

ΘΕΜΑ 35ο 
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση της απαγόρευσης στάσης –στάθμευσης επί της οδού Νικηταρά στο Ναύπλιο κατόπιν της με αριθμό 53/2014 απόφασης της επιτροπής ποιότητας Ζωής 

ΘΕΜΑ 36ο 
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση της αποτροπής στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Παπακωστοπούλου στο Ναύπλιο κατόπιν της με αριθμό 52/2014 απόφασης της επιτροπής ποιότητας Ζωής 

ΘΕΜΑ 37ο 
Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου. 

ΘΕΜΑ 38ο 
Έγκριση φιλοξενίας αντιπροσωπείαs του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute 

ΘΕΜΑ 39ο 
Έγκριση σύστασης Γραφείου Ελέγχου Κοινοχρήστων χώρων . 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

http://www.argolikeseidhseis.gr/, 11/10/2014