Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

11/9/15

Ο Δήμος Ναυπλιέων στο πρόγραμμα CLLD/LEADER-Ανατολικής Πελοποννήσου

Τη συμμετοχή του Δήμου Ναυπλιέων, στο πρόγραμμα CLLD/LEADER-Ανατολικής Πελοποννήσου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Το CLLD, από τα αρχικά του COMMUNITY-LED LOCAL DEVELOPMENT, δηλαδή Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα ισχύσει για την περίοδο 2014-2020.

Το CLLD αποτελεί το πιο πρωτοποριακό στοιχείο γιο την επόμενη περίοδο, διότι προβλέπει την υλοποίηση πολυτομεακών και πολυταμειακών δράσεων, μέσω τα από κοινού εφαρμογής των τεσσάρων ταμείων, δηλαδή, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ)

Τα τελευταία 20 χρόνια η πρωτοβουλία LEADER έχει αναδειχθεί στο πλέον αποτελεσματικό εργαλείο εφαρμογής πολιτικών ανάπτυξης για τις περιοχές εφαρμογής του.

http://www.localit.gr/, 11/9/2015