Ναύπλιο

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή θέλει την αργολική πρωτεύουσα να «βαφτίστηκε» από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα που φέρεται να ίδρυσε την Ναυπλία. Αρχαίες πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το τοπωνύμιο «Ναυπλία» προϋπήρχε του μυθικού ήρωα, και πως αναφέρεται στο «καλό αραξοβόλι» που προσέφερε στα καράβια (εκ του ναύς και πλέω).

12/12/23

Το Ναύπλιο άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του

Λαμπιόνια, γιρλάντες και πολύχρωμα στολίδια περιστοιχίζουν το δέντρο της πλατείας Συντάγματος στο Ναύπλιο δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό το οποίο μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών.
Ο Δήμος Ναυπλιέων γιόρτασε την έναρξη της εορταστικής περιόδου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο σε μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα, με αισιόδοξα μηνύματα και τη συνοδεία χαρούμενων μελωδιών από τη Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, τη χορωδία και την ορχήστρα του Νέου Σχολείου και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.


Επίσης, την εκδήλωση πλαισίωσαν με δρώμενα το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ναυπλίου ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ και τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ τα οποία απέδωσαν στην ελληνική νοηματική γλώσσα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Πρωταγωνιστής όπως κάθε χρόνο ήταν το πανύψηλο οικολογικό δέντρο στολισμένο με εκθαμβωτικές μπάλες και εκατοντάδες λαμπιόνια.


Απολαύσαμε ιδιαίτερα τα κάλαντα από όλη τη Ελλάδα, τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, που μέσα σε σύγχρονους μουσικούς καιρούς κράτησαν ζωντανά στη μνήμη μας ελληνικά παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα ακούσματα.


Οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες, παρά τη βροχή, αντάλλαξαν χαμόγελα και ευχές σε ένα εορταστικό περιβάλλον όπου η μαγεία ήταν διάχυτη.


Συγχρόνως, τα καταστήματα της πλατείας, ευαισθητοποιημένα στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη προσέφεραν διάφορα κεράσματα και ζεστό κρασί στους περαστικούς.